Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشجویان دانشگاه صنعتی همدان در پیچ و خم‌های آموزشی دانشگاه گرفتار شده اند و منتظر پاسخ مسئولان دانشگاه درباره سوالات خود هستند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ اعظم ذوالفقاری منظری؛ * دانشگاه صنعتی همدان عمری ۱۳ ساله دارد و کارش را با دو رشته کارشناسی مهندسی برق و کارشناسی کامپیوتر آغاز کرده است و اکنون در ۹ رشته کارشناسی، هفت رشته کارشناسی ارشد به تربیت دانشجو می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مسئولان آن، دانشگاه خود را به عنوان دانشگاهی درحال توسعه در غرب کشور توصیف می‌کنند و وقتی شرایط تحصیلی، رشته‌های دانشگاهی و تعداد دانشجویان و استادان این دانشگاه را با دانشگاه دیگری که در همین شهر فعال است، مقایسه می‌کنیم، به نظر می‌رسد، دانشگاه صنعتی مانند کودکی در حال رشد است و فعلا باید به دست بزرگتر‌های همسایه نگاه کند و تجربه بیاندوزد.

بی شک نقص‌هایی در این دانشگاه مشاهده می‌شود که با عمر ۱۳ ساله آن همخوانی دارد. اما وقتی سایت دانشگاه، از چشم انداز ۲۰ ساله و توسعه آن خبر می‌دهد، دانشجویان انتظار دارند حرکتی رو به رشد در دانشگاه خود مشاهده کنند؛ حرکتی که به اذعان برخی دانشجویان به نظر می‌رسد کُند شده است.

یکی از دانشجویان این دانشگاه با خبرنگار ما ارتباط گرفت و برخی موارد نقض قوانین حمایتی از دانشجویان را مطرح کرد. به گفته  وی در دانشگاه صنعتی همدان قوانین آموزشی که به نفع دانشجو هستند، رعایت نمی‌شوند. وی می‌گوید: در متن یکی از آیین نامه‌های آموزشی آمده است که اگر واحد‌های انتخابی یا باقیمانده دانشجو در پایان هر نیمسال به تشخیص گروه آموزشی، بنا به دلایل موجه و خارج از اراده دانشجو به کمتر از ۱۲ واحد درسی برسد، این نیمسال به عنوان یک نیمسال کامل در سنوات تحصیلی دانشجو محسوب می‌شود، اما در مشروط شدن یا ممتاز شدن دانشجو بی تأثیر است. در این شرایط اگر میانگین دانشجو کمتر از ۱۲ باشد، مشروط نیست و اگر ۱۷ به بالا باشد، ممتاز نیست.

این دانشجو ادامه می‌دهد: به لحاظ قانونی دانشگاه‌ها اجازه ندارند قانونی تصویب کنند که ناقض قانون وزارت علوم باشد، حتی اگر دانشگاه به صورت هیات امنایی اداره شود و اگر بنا باشد قوانینی اضافه تصویب شود، این کار از سوی دانشگاه مادر استان باید انجام شود که آن هم شرط هماهنگی با قوانین وزارت علوم را دارد.

این دانشجوی دانشگاه علوم صنعتی همدان توضیح می‌دهد: به عنوان مثال هیچ آیین نامه‌ای در وزارت علوم وجود ندارد که براساس آن اگر دانشجو درس را نیفتاده باشد، نتواند آن را در ترم تابستانی انتخاب کند، اما در گروه برق و بقیه گروه‌های آموزشی این دانشگاه با این قانون دروس ترم تابستانی به دانشجویان داده می‌شود.

وی می‌گوید: قانون دیگری هم در دانشگاه وجود دارد که اگر دانشجو یک درس را دو بار بیفتد، آن درس اگر پیش نیاز باشد، از این حالت خارج می‌شود، در حالیکه این موضوع را آموزش دانشگاه ما اصلا رعایت نمی‌کند.

این دانشجوی دانشگاه علوم صنعتی همدان به دعوت از اساتید مدعو نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: بسیاری از اساتیدی که در گروه آموزش به صورت مدعو، تدریس می‌کنند، در تراز علمی خوبی نیستند. بسیاری از آنان یک ترم دعوت می‌شوند و ترم بعد دیگر به دانشگاه ما دعوت نمی‌شوند و این موضوع برای دانشجویان تداعی می‌شود که دانشگاه می‌خواهد با آزمون و خطا استاد دعوت کند.

وی ادامه می‌دهد: در گروه کامپیوتر دانشگاه ما طی ۲ سال گذشته ۲۰۰ دانشجوی جدید پذیرفته شده که برای این تعداد دو استاد هیات علمی تدریس می‌کند در حالیکه در دانشگاه بوعلی طی همین دو سال با ۱۰ استاد که از این تعداد چهار استاد در تراز کشوری هستند، تنها ۹۰ دانشجو پذیرفته شده است.

این دانشجوی همدانی به مساله دیگری نیز در این دانشگاه اشاره می‌کند و می‌گوید: حدود ۲۵ دانشجوی دانشگاه ما به دلیل ثبت نشدن نمره از طرف استاد در موعد مقرر، نمره آنان ثبت نشده و بعضی از این دانشجویان به این ترتیب در آستانه مشروطی قرار گرفته اند.

وی می‌گوید: اینکه استاد در زمان تعیین شده نمره‌ها را ثبت نکرده، به دلیل عدم اطلاع رسانی صحیح اداره آموزش بوده، اما حالا هم که استاد درس مربوطه، فرم‌های لازم را برای اصلاح نمره پر کرده است، اما شورای آموزشی دانشگاه با اصلاح این نمره‌ها مخالفت می‌کند؛ با این توضیح که اگر این نمرات تغییر کند ممکن است در سال‌های بعد قانون مورد سوءاستفاده دانشجویان قرار گیرد.

این دانشجو مساله دیگر را به نبود هماهنگی میان بخش آموزشی و امور دانشجویی دانشگاه می‌داند و می‌گوید: طبق قانون نمرات دانشجویان کارشناسی ترم آخر تا ۲۰ شهریور باید ثبت شود، اما تاریخ دفاع پایان نامه‌ها تا ۲۵ شهریور هم امکان پذیر است. دانشگاه موظف است که به دانشجویانی که هنوز پایان نامه خود را دفاع نکرده اند، دو هفته خوابگاه رایگان برای انجام امور فارغ التحصیلی بدهد، اما دانشجویان را از این امکان محروم کرده است.

تماس‌های خبرگزاری دانشجو طی چند روز گذشته با مسئولان دانشگاه صنعتی همدان به این نتیجه رسید که پاسخ این سوالات و مشکلات دانشجویی، در جلسه‌ای با حضور معاون آموزشی و مدیر آموزشی این دانشگاه بررسی شود و به دفتر خبرگزاری ارسال شود. خبرگزاری دانشجو خود را متعهد به انتشار پاسخ دانشگاه می‌داند و تا حل نهایی مشکل دانشجویان دانشگاه صنعتی همدان، موضوع را پیگیری می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی همدان آموزش دانشگاه مشکلات آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۲۷۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: جشنواره شهید مطهری به صورت متمرکز، ۱۲ اردیبهشت ماه در تهران و پس از آن در قطب‌های کلان منطقه ۹ آموزشی برگزار می‌شود و مشارکت دانشجویان در حوزه اجرایی و پنل‌های آموزشی، یکی از رویداد‌های جدید آموزشی در این دوره از جشنواره شهید مطهری است.   دکتر حمیدرضا کیانی فر افزود: هفت پنل و رویداد آموزشی توسط دانشجویان اجرایی می‌شود که محوریت آنها بر مبنای حضور دانشجو در حوزه آموزش به عنوان دستیار یا کمک کننده آموزش است.   وی با بیان اینکه توانمندی دانشجویان در حوزه هوش مصنوعی، آموزش رباتیک و واقعیت افزوده، مثال زدنی است، اظهار داشت: بر این اساس هفت پنل آموزشی توسط این دانشجویان ارائه می‌شود و در مجموع ۲۹ رویداد آموزشی برای هفدهمین دوره جشنواره شهید مطهری در نظر گرفته شده است.   مدیر توسعه آموزش علو م پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در این پنل‌ها به مشکلات آموزشی کلان منطقه ۹ و راهکار‌های آن پرداخته می‌شود، گفت: علاوه بر این سه مسابقه در زمینه یادگیری و آموزش برگزار می‌شود که مسابقه اتاق فرار آموزشی یکی از رخداد‌های جذاب این دوره برای دانشجویان خواهد بود.   دکتر کیانی فر با اشاره به اینکه یک مسابقه علمی نیز در افتتاحیه برای دانشجویان برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: در این جشنواره از تعداد قابل توجهی از اساتید و دانشجویان برتر قدردانی می‌شود و از فرایند‌هایی که طی سال گذشته ارائه و داوری شده نیز قدردانی به عمل می‌آید.   وی ادامه داد: جایزه تداوم آموزشی نیز به کسانی تعلق می‌گیرد که در طی پنج سال یا بیشتر، اقدام نوآورانه و مورد تایید آموزش را به طور مستمر انجام داده است.   مدیر توسعه آموزش علو م پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: برای اولین بار از استاد و دانشجویان پایان نامه‌های برتر در حوزه آموزش علوم پزشکی قدردانی می‌شود.   وی با بیان اینکه در این جشنواره غرفه‌های در اختیار دانشگاه‌های کلان منطقه ۹ قرار می‌گیرد و به غرفه برتر جایزه ویژه اهدا می‌شود، تصریح کرد: در مجموع بیشتر از ۱۰۰ نفر در هفدهمین جشنواره مطهری قدردانی خواهند شد.   دکتر کیانی فر ابراز کرد: افتتاحیه این جشنواره با حضور موثر دانشجویان و اختتامیه با حضور دانشجویان و اساتید برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • دانشگاه فرهنگیان ۱۰ هزار دانشجو را برای معلمی بورسیه می‌کند
  • خروش موج بیداری انسانی توسط دانشجویان/ حبس دموکراسی در سرزمین مدعیان مردم‌سالاری!
  • دانشگاه فرهنگیان ۱۰۰۰۰ دانشجو را برای معلمی بورسیه می‌کند
  • بورسیه شدن دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها برای آموزش و پرورش
  • خشن ترین تصاویر از رفتار پلیس آمریکا با دانشجویان | نحوه برخورد با دختر دانشجو را ببینید
  • جشن ازدواج ۵۰ زوج دانشجو در قم برگزار شد
  • بازداشت ۱۰۰ دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی
  • رییس دانشگاه شاهد خبر داد: بورسیه برای دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت
  • رییس دانشگاه شاهد : باید بورسیه دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت را در دستور کار خود قرار دهیم/ سال گذشته ۵۰ دانشجو از کشورهای مقاومت را بورسیه کردیم